Pšeničná piva spadají do kategorie svrchně a spodně kvašených piv, liší se názvem podle místa, kde se vaří, ale také podle drobně odlišných variací v receptu.
Weissbier/Weizen (Weizen v němčině znamená pšenice): Jedná se o maximálně univerzální, německé pšeničné pivo s charakteristickou vůní citrusů, banánu, kvasnic a hřebíčku, vařené převážně v Bavorsku. Univerzálnost Weissbieru spočívá v použití snad ke každému jídlu, od vaječných pokrmů přes steaky až po pálivá asijská jídla. Velmi dobře pitelné i samostatně. Dominantní charakteristikou je nízká hořkost a vysoký říz.
- Weizen Dunkel nebo Weissbier Dunkles je nejen tmavá, více sytá a více bohatá verze klasického stylu Weissbier. Podobný charakter jako u světlého „weissbieru“, avšak více komplexní, navíc s tóny praženého sladu, někdy pak také ovoce a čokolády. Obvykle nefiltrované, tudíž přirozeně zakalené.
- Hefe Weissbier/Hefe Weizen: "Hefe" znamená v překladu kvasnice. Jedná se o klasické pšeničné pivo (weisbier/weizen) s různě silnou intenzitou tónů banánu a koření (hřebíček), avšak s vyšším podílem kvasnic. A protože je nefiltrované, vykazuje zakalený kvasnicový sediment, který pochopitelně není vada.
- Kristallweissbier nebo Kristallweizen: "Kristall" znamená křišťálově čistý, tedy průzračný, vlastně se jedná o Weissbier bez sedimentu.Další produkty stylu Weissbier (pšeničné pivo)