Založeno |
16. století |
Klasifikace |
AOC Pomerol |
Rozloha vinic |
10 ha |
Stáří keřů |
35 let |
Půda |
Štěrk na jílovitě-žeůezitém podloží |
Pěstované odrůdy |
Merlot, Cab. Franc, Malbec |
Roční produkce |
|
Délka zrání v sudech |
12 až 18 měsíců |
Vyráběná vína |
Ch. L´Enclos |
I když Ch. L´Enclos není žádný pomerolský dinosaurus, přesto se zde vyrábí víno, jehož chuť má starosvětský nádech. Je nepochybné, že americký vlastník Steve Adams (vlastní také kvalitou stoupající Ch. Fonplegade) tuto malou doménu vybavil kromě moderních technologií také potřebným enologickým zázemím (angažoval špičkového konzultanta Stephane Derenoncourta), čímž zdejší víno pozvedl do vyšších pater pomerolské hierarchie.
Od roku 2007 jsou Denise a Stephen Adamsovi majitel
..i a správci také na Château l'Enclos. Vinice o rozloze okolo deseti hektarů se nachází na slunném západním svahu slavné pomerolské náhorní plošiny. Terasovitá vinice je obdařená směsí štěrkovité půdy (na povrchu) a jílovitě-železitého podloží.
Víno Ch. L ´Enclos je odrazem jedinečnosti tohoto terroiru. Spolu se svěžím pocitem v ústech a hedvábnými taniny je Château l'Enclos proslulé svojí jemností a zároveň distingovanou svěžestí na patře.
Většinu ve směsi tvoří odrůda Merlot, kterou v závislosti na podmínkách ročníku doplňují odrůdy Cabernet Franc a Malbec. Víno zraje 16 až 18 měsíců ve francouzských dubových sudech, které jsou ze 40 % nové a 60 % jeden rok použité.
↑ zobrazit méně
..
zobrazit více ↓