Historie pivovaru Oud Beersel sahá do roku 1882, kdy zde uvařili první pivo. Otevřené měděné kvasné kádě, měděné chmelové pánve, obrazy starých scenérií z pivnic podávajících lambiky, pivovarnické nářadí pro vaření lambiků a mnoho dalších doplňků ve vlastním muzeu, které z Oud Beersel dělají zajímavý historický pivovar a které lákají k jeho návštěvě.
..
Přesto tento zajímavý pivovar málem "uhynul". Poprvé měl namále v roce 2002, kdy vaření piva bylo přerušeno kvůli přísným hygienickým předpisům EU. Podruhé to bylo v roce 2005, kdy potápějící se pivovar zachránili dva mladíci Gert Christiaens a Roland De Bus, kteří jej za pomoci Gertova otce Jose koupili od původního majitele Henriho Vanderveldena II. V tom samém roce pak proběhlo znovuotevření pivovaru, s čímž souviselo pivo Bersalis (Belgian Tripel), které tak bylo poprvé uvedeno na trh.
2005 - Frank Boon (majitel pivovaru Boon) pomohl pivovaru Oud Beersel s vařením mladiny ve svém pivovaru. Mladina byla vařená podle původní receptury Oud Beersel z roku 1882, poté ji přepravili v cisternách do Beersel a naplnili do 125 původních sudů Oud Beersel o objemu 600 litrů, z nichž některé byly staré až sto let.
V roce 2006 spatřila světlo světa první limitovaná edice piva "Oude Kriek", která byla okamžitě vyprodána.
2007 - na konci roku 2007 proběhl již ve vlastním pivovaru oficiální "relaunch" s pivy Oude Geuze a Oude Kriek.
V říjnu roku 2007 oslavil Oud Beersel 125. výročí založení pivovaru.
2007-2018 - v současné době piva stále vytváří fanoušek lambiků Gert Christiaens, který si tak plní svůj sen o pivovaru, který nechtěl nechat padnout. Kromě náboru několika dalších zaměstnanců, jediná změna se odehrála na postu obchodního ředitele. Rolanda de Buse na tomto postu vystřídal Gertův otec Jos. A co říct k pivům? Pokud milujete ortodoxní spontánně kvašená piva, Oud Beersel patří zcela nepochybně mezi první pětku nejlepších v Belgii (Cantillon, de Cam, Oud Beersel, Boon, 3 Fontainen)! ↑ zobrazit méně.. zobrazit více ↓